18:30

Lilla Torg FF

Referat: AIF Barrikaden - Lilla Torg FF

Startelva: Mikael – Jonathan S, Oskar, Sten, Jonathan T – Amine, Alex M Johan E, Philip – Henke, Florent

Avbytare var Shershah som spelade sista 35 minuterna som högermittfältare, Max som spelade högerback i en trebackslinje under matchens sista 3 min då gick ner på en trebackslinje och Frmas, Hicham och Olle som inte spelade alls.

Vi gjorde en mycket bra första halvlek. Även om vi inte skapade så jättemycket framåt själva så lyckades vi väldigt bra med att störa dem och stundtals märktes det en tydlig frustration och irritation hos dem över att komma till så få klara chanser och fr.a. att ha så svårt att få igång sitt eget spel mer än i korta sekvenser.

Man kan nog t.o.m. säga att vi hade ett visst spelövertag första 15-20 minuterna men att det efter en spelmässigt jämn mellanperiod gled över till ett visst övertag för Lilla Torg (i forts. benämnt LT) mot slutet. Det förekom väldigt få målchanser fram till slutminuterna av halvleken då de vid ett par tillfällen var hotande nära ett ledningsmål. Frågan är dock om man inte på sätt och vis kan säga att vi var de som var närmast ett ledningsmål dessförinnan när ett halvdistansskott från en av våra spelare (vem? läge för komplettering – Alex?) tuschade en av deras spelare så att deras målvakt blev helt ställd. Han kunde därmed bara stå och se på om bollen skulle leta sig in i maskorna eller ej men den rullade ur vår synpunkt sett förargligt någon decimeter utanför stolpen så han kunde (dessvärre:)) andas ut.

Andra halvlek inleddes med en enorm anstormning från LT:s sida. De hade en trippelhörna runt 5:e spelminuten av halvleken, en boll som räddades på mållinjen och några andra bra lägen långt inne i straffområdet där ingen i något av lagen föreföll ha någon riktig koll på var bollen befann sig eller vad de borde göra med den om de fick fatt i den. Mikael fick här flera tillfällen att visa vilken bra och säker målvakt han är (t.o.m. bättre än som anfallare:)).

Eftersom LT nu fått igång sitt spel med högt bolltempo och med såväl djupledslöpningar som crossbollar ut på kanterna kändes de allt mer svårstoppade och i de 61:a min kom också det som skulle visa sig bli matchens enda mål. LT hade vid det laget definitivt gjort sig förtjänta av ett mål men sättet det kom till på kändes ändå lite snopet eftersom det föregicks av ett onödigt bolltapp långt inne på deras planhalva vilket inte LT var sena att utnyttja genom en snabb kontring.

Några minuter efter målet kunde vi kommit in i matchen igen när Alex efter en frisparksretur drog iväg ett tungt skott som målvakten varit chanslös på om den gått innanför målramen men smet en bit utanför/över krysset. Därmed var det dock slut med rejäla målchanser för vår del . Visserligen hade inte heller LT några sådana men man hade nu ett klart grepp om matchen och kändes aldrig riktigt hotade trots sin knappa ledning nu när de fått tillbaka sitt självförtroende.

En rättvis och kanske något mål för liten seger för LT men vi gjorde en ändå en mycket bra insats överlag, men framför allt i första halvlek, mot serieledarna. En spelare stack ut ordentligt i vårt lag och det var Sten som hela tiden positionerade sig bra och med lugn och pondus tog han om allt i sin närhet. En eloge också till Mikael som inte alltid får så många chanser att visa sitt kunnande och sin trygghet men fick det i den här matchen.

Statistik: Hörnor: 5-7 Avslut på mål: 2-7 Avslut utanför. 8-11

Och ytterligare statistik: Nu har vi på matcherna mot de 4 första lagen i serien programraden 1 vunnen, 2 avgjorda, 2 förluster och målskillnaden 4-6 medan vi mot resterande lag har raden 2 vinster och 5 förluster med målskillnaden 7-15!!